Z okazji drugich urodzin @kaferdam_poznandziś dzielimy się przepisem na aeropressa na zimno – moją zdecydowanie ulubioną metodę parzenia w wersji idealnej na lato ☕️
Potrzebujesz:
➡️ 20g kawy zmielonej trochę drobniej niż do standardowego aeropressa
➡️ 120ml gorącej wody – 96-100 stopni
➡️ 190ml wody wg Dominika – ja wrzuciłem jednak około 150ml, bo więcej mi się nie zmieściło do szklanki, i też była klasa ????????
➡️ fartuszek od @funny_moose nie niezbędny, ale mile widziany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kawę parzymy od 1:00 do 1:30, w zależności od tego, jak mocną kawę chcemy uzyskać. Całej ekipie Kaferdamu życzę wszystkiego dobrego, no i zapraszam serdecznie dzisiaj i jutro na urodzinowe niespodzianki i loterię!
Co się wydarzyło:
Dzięki uprzejmości @dominic.de_coffee miałem przyjemność zrealizować na nowo jeden z moich pierwszych pomysłów na filmowe rolki. Prawie dwa lata temu nagrałem aerotonic nie wiedząc do końca, jak to się wszystko kameruje, a także próbując zmieścić się w minutę, czyli maksymalny czas trwania filmu na IG. Teraz nie musiałem kombinować i zrealizowaliśmy wszystko zgodnie z planem. Sam jestem zdziwiony jak duży postęp zrobiłem – kiedy idziemy dzień w dzień do przodu, nawet małymi kroczkami, to wydaje nam się, że posuwamy się bardzo powoli. Kiedy jednak spojrzymy w tył, to dopiero widać, jaką drogę przeszliśmy.
Komentarze